Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Vitryssland


Det är mitt i natten i Vitryssland, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Vitryssland

Den tidszon som Vitryssland ligger i är Further-eastern European Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Vitryssland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Vitryssland

Här kan du se vad klockan är i Vitryssland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Vitryssland.

Allmän fakta om Vitryssland

I landet Vitryssland bor det ungefär 9 500 000 invånare på en yta av ca. 207 595 km2, huvudstaden i Vitryssland heter Minsk. Landskoden för att ringa till någon i Vitryssland från ett annat land är +375. I Vitryssland är det officiella språket vitrysska och rysska, och den officiella valutan i Vitryssland är vitrysk rubel (BYB/BYR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Vitryssland är .by. Den 3 juli firar Vitryssland sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Vitrysslands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Vitryssland.

Flaggan i Vitryssland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Vitryssland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇾

Eluttag och reseadapter i Vitryssland

Innan man ger sig ut på en resa till Vitryssland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Vitryssland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Vitryssland.

Länkar för att läsa mer om Vitryssland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Hviterussland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Hviderusland?

Vitryssland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Vitryssland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Vitryssland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Vitryssland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Vitryssland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Vitryssland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Vitryssland

Vitryssland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Vitryssland ligger.