Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Minsk


Det är eftermiddag i Minsk, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Minsk

Den tidszon som Minsk ligger i är Further-eastern European Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Minsk i Vitryssland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Minsk

Här kan du se vad klockan är i Minsk i Vitryssland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Minsk.

Allmän fakta om Minsk

Minsk ligger i landet Vitryssland, och är faktiskt även huvudstad i Vitryssland. Det bor ungefär 2 000 000 invånare i Minsk, och till ytan är Minsk ca. 410 km2 (kvadratkilometer) stort. Minsk grundades år 1067. I Vitryssland är det officiella språket vitrysska och rysska, och den officiella valutan i Vitryssland är vitrysk rubel (BYB/BYR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Vitryssland är .by. Den 3 juli firar Vitryssland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Minsk

För att ringa till Minsk från ett annat land slår du först landskoden för Vitryssland som är +375, följt av riktnumret till Minsk som är 17, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Minsk.

Soluppgång och solnedgång i Minsk

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Minsk både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Minsk.

Soluppgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 06:25:36
Zenit idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 13:11:39
Solnedgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 19:57:42
Soluppgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 06:23:12
Zenit imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 13:11:23
Solnedgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 19:59:33

Flaggan i Vitryssland och Minsk

Här intill kan ni se vilken flagga landet Vitryssland har, och därmed även Minsk. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇾

Länkar för att läsa mer om Minsk

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Minsk?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Minsk?

Minsk på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Minsk kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Minsk. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Minsk. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Minsk.
   ››  Svensk Wikipediasida om Minsk
   ››  Engelsk Wikipediasida om Minsk

Karta över Minsk i Vitryssland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Vitryssland som Minsk ligger.