Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Ungern


Det är lunchtid i Ungern, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Ungern

Den tidszon som Ungern ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Ungern är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Ungern

Här kan du se vad klockan är i Ungern just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Ungern.

Allmän fakta om Ungern

I landet Ungern bor det ungefär 9 800 000 invånare på en yta av ca. 93 030 km2, huvudstaden i Ungern heter Budapest. Landskoden för att ringa till någon i Ungern från ett annat land är +36. I Ungern är det officiella språket ungerska, och den officiella valutan i Ungern är ungersk forint (HUF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ungern är .hu. Den 20 augusti firar Ungern sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Ungerns städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Ungern.

Flaggan i Ungern

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ungern har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇭🇺

Eluttag och reseadapter i Ungern

Innan man ger sig ut på en resa till Ungern kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Ungern är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Ungern.

Länkar för att läsa mer om Ungern

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Ungarn?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ungarn?

Ungern på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Ungern kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Ungern. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Ungern. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Ungern.
   ››  Svensk Wikipediasida om Ungern
   ››  Engelsk Wikipediasida om Ungern

Ungern på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Ungern ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.