Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Budapest


Det är mitt i natten i Budapest, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Budapest

Den tidszon som Budapest ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Budapest i Ungern är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Budapest

Här kan du se vad klockan är i Budapest i Ungern just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Budapest.

Allmän fakta om Budapest

Budapest ligger i landet Ungern, och är faktiskt även huvudstad i Ungern. Det bor ungefär 1 760 000 invånare i Budapest, och till ytan är Budapest ca. 525 km2 (kvadratkilometer) stort. I Ungern är det officiella språket ungerska, och den officiella valutan i Ungern är ungersk forint (HUF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ungern är .hu. Den 20 augusti firar Ungern sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Budapest

För att ringa till Budapest från ett annat land slår du först landskoden för Ungern som är +36, följt av riktnumret till Budapest som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Budapest.

Flaggan i Ungern och Budapest

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ungern har, och därmed även Budapest. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇭🇺

Länkar för att läsa mer om Budapest

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Budapest?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Budapest?

Budapest på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Budapest kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Budapest. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Budapest. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Budapest.
   ››  Svensk Wikipediasida om Budapest
   ››  Engelsk Wikipediasida om Budapest

Karta över Budapest i Ungern

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Ungern som Budapest ligger.