Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Thailand


Det är kväll i Thailand, söndagen den 20 september 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Thailand

Den tidszon som Thailand ligger i är Indochina Time (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Thailand är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Thailand

Här kan du se vad klockan är i Thailand just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Thailand.

Allmän fakta om Thailand

I landet Thailand bor det ungefär 69 000 000 invånare på en yta av ca. 513 120 km2, huvudstaden i Thailand heter Bangkok. Landskoden för att ringa till någon i Thailand från ett annat land är +66. I Thailand är det officiella språket thailändska, och den officiella valutan i Thailand är baht (THB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Thailand är .th. Den 28 juli firar Thailand sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Thailands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Thailand.

Flaggan i Thailand

Här intill kan ni se vilken flagga landet Thailand har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇭

Inför resan till Thailand

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Thailand finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan thailändsk baht (THB) som används i Thailand står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns thailändsk baht valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och thailändsk baht (THB).

Eluttag och reseadapter i Thailand

Innan man ger sig ut på en resa till Thailand kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Thailand är Typ O, Typ F, Typ C, Typ B, Typ A, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Thailand. Läs mer här om reseadapter Thailand.

Länkar för att läsa mer om Thailand

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Thailand?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Thailand?

Thailand på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Thailand kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Thailand. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Thailand. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Thailand.
   ››  Svensk Wikipediasida om Thailand
   ››  Engelsk Wikipediasida om Thailand

Thailand på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Thailand ligger.