Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Bangkok


Det är kväll i Bangkok, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Bangkok

Den tidszon som Bangkok ligger i är Indochina Time (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bangkok i Thailand är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bangkok

Här kan du se vad klockan är i Bangkok i Thailand just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bangkok.

Allmän fakta om Bangkok

Bangkok ligger i regionen Central Thailand i landet Thailand, och är faktiskt även huvudstad i Thailand. Det bor ungefär 8 310 000 invånare i Bangkok, och till ytan är Bangkok ca. 1 569 km2 (kvadratkilometer) stort. Bangkok grundades den 21 april 1782. I Thailand är det officiella språket thailändska, och den officiella valutan i Thailand är baht (THB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Thailand är .th. Den 28 juli firar Thailand sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bangkok

För att ringa till Bangkok från ett annat land slår du först landskoden för Thailand som är +66, följt av riktnumret till Bangkok som är 02, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bangkok.

Soluppgång och solnedgång i Bangkok

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Bangkok både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Bangkok.

Soluppgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 06:09:22
Zenit idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 12:19:57
Solnedgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 18:30:32
Soluppgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 06:08:43
Zenit imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 12:19:40
Solnedgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 18:30:38

Flaggan i Thailand och Bangkok

Här intill kan ni se vilken flagga landet Thailand har, och därmed även Bangkok. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇭

Inför resan till Bangkok

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Bangkok finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan thailändsk baht (THB) som används i Bangkok står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns thailändsk baht valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och thailändsk baht (THB).

Länkar för att läsa mer om Bangkok

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bangkok?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bangkok?

Bangkok på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bangkok kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bangkok. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bangkok. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bangkok.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bangkok
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bangkok

Karta över Bangkok i Thailand

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Thailand som Bangkok ligger.