Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sverige


Det är lunchtid i Sverige, lördagen den 8 maj 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sverige

Den tidszon som Sverige ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sverige är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sverige

Här kan du se vad klockan är i Sverige just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sverige.

Allmän fakta om Sverige

I landet Sverige bor det ungefär 10 300 000 invånare på en yta av ca. 450 295 km2, huvudstaden i Sverige heter Stockholm. Landskoden för att ringa till någon i Sverige från ett annat land är +46. I Sverige är det officiella språket svenska, och den officiella valutan i Sverige är svensk krona (SEK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sverige är .se. Den 6 juni firar Sverige sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Sveriges städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Sverige.

Flaggan i Sverige

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sverige har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇪

Upplev den svenska sommaren

För den som väljer att spendera sin semester hemma i Sverige finns många alternativ till hur man kan göra för att förgylla tillvaron. Antingen kan man köra på en ren hemester och njuta av tillvaron i sin egna härliga miljö, eller så kan man hyra en sommarstuga och njuta av någon annans härliga miljö. Oavsett vad man väljer så har Sverige någonting att erbjuda för alla, och det spelar heller ingen roll om man väljer att njuta av vare sug deb svenska sommaren eller den svenska vintern - båda två är helt fantastiska!

Eluttag och reseadapter i Sverige

Innan man ger sig ut på en resa till Sverige kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Sverige är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Sverige.

Länkar för att läsa mer om Sverige

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sverige?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sverige?

Sverige på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sverige kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sverige. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sverige. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sverige.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sverige
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sverige

Sverige på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Sverige ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.