Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Stockholm


Det är kväll i Stockholm, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Stockholm

Den tidszon som Stockholm ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Stockholm i Sverige är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Stockholm

Här kan du se vad klockan är i Stockholm i Sverige just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Stockholm.

Allmän fakta om Stockholm

Stockholm ligger i landskapen Södermanland och Uppland i landet Sverige, och är faktiskt även huvudstad i Sverige. Det bor ungefär 1 400 000 invånare i Stockholm, och till ytan är Stockholm ca. 382 km2 (kvadratkilometer) stort. Stockholm grundades av Birger Jarl år 1252. I Sverige är det officiella språket svenska, och den officiella valutan i Sverige är svensk krona (SEK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sverige är .se. Faktiskt har även staden Stockholm en helt egen toppdomän, som är .STOCKHOLM. Den 6 juni firar Sverige sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Stockholm

För att ringa till Stockholm från ett annat land slår du först landskoden för Sverige som är +46, följt av riktnumret till Stockholm som är 08, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Stockholm.

Soluppgång och solnedgång i Stockholm

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Stockholm både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Stockholm.

Soluppgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 06:10:48
Zenit idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 12:51:20
Solnedgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 19:31:52
Soluppgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 06:07:51
Zenit imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 12:51:02
Solnedgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 19:34:13

Flaggan i Sverige och Stockholm

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sverige har, och därmed även Stockholm. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇪

Länkar för att läsa mer om Stockholm

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Stockholm?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Stockholm?

Stockholm på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Stockholm kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Stockholm. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Stockholm. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Stockholm.
   ››  Svensk Wikipediasida om Stockholm
   ››  Engelsk Wikipediasida om Stockholm

Karta över Stockholm i Sverige

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Sverige som Stockholm ligger.