Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Somalia


Det är eftermiddag i Somalia, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Somalia

Den tidszon som Somalia ligger i är East Africa Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Somalia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Somalia

Här kan du se vad klockan är i Somalia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Somalia.

Allmän fakta om Somalia

I landet Somalia bor det ungefär 11 000 000 invånare på en yta av ca. 637 657 km2, huvudstaden i Somalia heter Mogadishu. Landskoden för att ringa till någon i Somalia från ett annat land är +252. I Somalia är det officiella språket somali och arabiska, och den officiella valutan i Somalia är somali shilling (SOS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Somalia är .so. Den 1 juli firar Somalia sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Somalias städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Somalia.

Flaggan i Somalia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Somalia har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇴

Länkar för att läsa mer om Somalia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Somalia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Somalia?

Somalia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Somalia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Somalia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Somalia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Somalia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Somalia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Somalia

Somalia på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Somalia ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.