Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Mogadishu


Det är förmiddag i Mogadishu, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Mogadishu

Den tidszon som Mogadishu ligger i är East Africa Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Mogadishu i Somalia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Mogadishu

Här kan du se vad klockan är i Mogadishu i Somalia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Mogadishu.

Allmän fakta om Mogadishu

Mogadishu ligger i regionen Banaadir i landet Somalia, och är faktiskt även huvudstad i Somalia. Det bor ungefär 1 650 000 invånare i Mogadishu, och till ytan är Mogadishu ca. 1 657 km2 (kvadratkilometer) stort. Mogadishu grundades under 900-talet. I Somalia är det officiella språket somali och arabiska, och den officiella valutan i Somalia är somali shilling (SOS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Somalia är .so. Den 1 juli firar Somalia sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Mogadishu

För att ringa till Mogadishu från ett annat land slår du först landskoden för Somalia som är +252, följt av riktnumret till Mogadishu som är 61, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Mogadishu.

Soluppgång och solnedgång i Mogadishu

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Mogadishu både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Mogadishu.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 05:48:34
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 11:52:06
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 17:55:38
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 05:48:16
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 11:51:45
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 17:55:14

Flaggan i Somalia och Mogadishu

Här intill kan ni se vilken flagga landet Somalia har, och därmed även Mogadishu. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇴

Länkar för att läsa mer om Mogadishu

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Mogadishu?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mogadishu?

Mogadishu på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Mogadishu kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Mogadishu. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Mogadishu. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Mogadishu.
   ››  Svensk Wikipediasida om Mogadishu
   ››  Engelsk Wikipediasida om Mogadishu

Mogadishu i Somalia på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Somalia som Mogadishu ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.