Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Skottland


Det är kväll i Skottland, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Skottland

Den tidszon som Skottland ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Skottland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Skottland

Här kan du se vad klockan är i Skottland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Skottland.

Allmän fakta om Skottland

I landet Skottland bor det ungefär 5 500 000 invånare på en yta av ca. 77 933 km2, huvudstaden i Skottland heter Edinburgh. Landskoden för att ringa till någon i Skottland från ett annat land är +44. I Skottland är det officiella språket engelska, skotsk gäliska och lågskotska, och den officiella valutan i Skottland är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Skottland är .uk samt .scot. Den 30 november firar Skottland sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Skottlands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Skottland.

Flaggan i Skottland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Skottland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Inför resan till Skottland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Skottland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Skottland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Skottland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Skottland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Skotland?

Skottland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Skottland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Skottland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Skottland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Skottland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Skottland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Skottland

Skottland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Skottland ligger.