Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Edinburgh


Det är mitt i natten i Edinburgh, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Edinburgh

Den tidszon som Edinburgh ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Edinburgh i Skottland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Edinburgh

Här kan du se vad klockan är i Edinburgh i Skottland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Edinburgh.

Allmän fakta om Edinburgh

Edinburgh ligger i landet Skottland, och är faktiskt även huvudstad i Skottland. Det bor ungefär 465 000 invånare i Edinburgh, och till ytan är Edinburgh ca. 264 km2 (kvadratkilometer) stort. I Skottland är det officiella språket engelska, skotsk gäliska och lågskotska, och den officiella valutan i Skottland är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Skottland är .uk samt .scot. Den 30 november firar Skottland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Edinburgh

För att ringa till Edinburgh från ett annat land slår du först landskoden för Skottland som är +44, följt av riktnumret till Edinburgh som är 0131, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Edinburgh.

Soluppgång och solnedgång i Edinburgh

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Edinburgh både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Edinburgh.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 05:40:05
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:17:38
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 20:55:12
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 05:42:02
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:17:27
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 20:52:53

Flaggan i Skottland och Edinburgh

Här intill kan ni se vilken flagga landet Skottland har, och därmed även Edinburgh. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Inför resan till Edinburgh

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Edinburgh finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Edinburgh står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Edinburgh

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Edinburgh?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Edinburgh?

Edinburgh på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Edinburgh kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Edinburgh. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Edinburgh. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Edinburgh.
   ››  Svensk Wikipediasida om Edinburgh
   ››  Engelsk Wikipediasida om Edinburgh

Edinburgh i Skottland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Skottland som Edinburgh ligger.