Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Polen


Det är kväll i Polen, torsdagen den 6 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Polen

Den tidszon som Polen ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Polen är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Polen

Här kan du se vad klockan är i Polen just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Polen.

Allmän fakta om Polen

I landet Polen bor det ungefär 38 500 000 invånare på en yta av ca. 312 696 km2, huvudstaden i Polen heter Warszawa. Landskoden för att ringa till någon i Polen från ett annat land är +48. I Polen är det officiella språket polska, och den officiella valutan i Polen är złoty (PLN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Polen är .pl. Den 3 maj firar Polen sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Polens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Polen.

Flaggan i Polen

Här intill kan ni se vilken flagga landet Polen har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇱

Inför resan till Polen

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Polen finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan polsk zloty (PLN) som används i Polen står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns polsk zloty valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och polsk zloty (PLN).

Eluttag och reseadapter i Polen

Innan man ger sig ut på en resa till Polen kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Polen är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Polen.

Länkar för att läsa mer om Polen

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Polen?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Polen?

Polen på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Polen kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Polen. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Polen. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Polen.
   ››  Svensk Wikipediasida om Polen
   ››  Engelsk Wikipediasida om Polen

Polen på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Polen ligger.