Vad är klockan i Warszawa


Det är lunchtid i Warszawa, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Warszawa

Den tidszon som Warszawa ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Warszawa i Polen är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Warszawa

Här kan du se vad klockan är i Warszawa i Polen just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Warszawa.

Allmän fakta om Warszawa

Warszawa ligger i landet Polen, och är faktiskt även huvudstad i Polen. Det bor ungefär 1 800 000 invånare i Warszawa, och till ytan är Warszawa ca. 517 km2 (kvadratkilometer) stort. Warszawa grundades under 1200-talet. I Polen är det officiella språket polska, och den officiella valutan i Polen är złoty (PLN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Polen är .pl. Den 3 maj firar Polen sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Warszawa

För att ringa till Warszawa från ett annat land slår du först landskoden för Polen som är +48, följt av riktnumret till Warszawa som är 22, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Warszawa.

Flaggan i Polen och Warszawa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Polen har, och därmed även Warszawa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇱

Inför resan till Warszawa

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Warszawa finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan polsk zloty (PLN) som används i Warszawa står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns polsk zloty valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och polsk zloty (PLN).

Länkar för att läsa mer om Warszawa

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Warszawa?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Warszawa?

Warszawa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Warszawa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Warszawa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Warszawa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Warszawa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Warszawa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Warszawa

Karta över Warszawa i Polen

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Polen som Warszawa ligger.