Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Norge


Det är eftermiddag i Norge, söndagen den 23 januari 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Norge

Den tidszon som Norge ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Norge är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Norge

Här kan du se vad klockan är i Norge just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Norge.

Allmän fakta om Norge

I landet Norge bor det ungefär 5 400 000 invånare på en yta av ca. 385 207 km2, huvudstaden i Norge heter Oslo. Landskoden för att ringa till någon i Norge från ett annat land är +47. I Norge är det officiella språket norska (bokmål, nynorska) och samiska, och den officiella valutan i Norge är norsk krona (NOK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Norge är .no. Den 17 maj firar Norge sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Norges städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Norge.

Flaggan i Norge

Här intill kan ni se vilken flagga landet Norge har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇴

Inför resan till Norge

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Norge finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan norsk krona (NOK) som används i Norge står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta norsk krona valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och norsk krona.

Lär dig skriva som en norrman

När man besöker Norge kan det vara bra att veta att deras alfabet inte är exakt likadant som det svenska alfabet vi är vana vid, trots att de liknar varandra väldigt mycket. Om du vill lära dig mer om de bokstäver som används i Norge kan vi rekommendera denna artikel om norska alfabetet.

Eluttag och reseadapter i Norge

Innan man ger sig ut på en resa till Norge kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Norge är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Norge.

Länkar för att läsa mer om Norge

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Norge?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Norge?

Norge på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Norge kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Norge. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Norge. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Norge.
   ››  Svensk Wikipediasida om Norge
   ››  Engelsk Wikipediasida om Norge

Norge på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Norge ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.