Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Oslo


Det är mitt i natten i Oslo, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Oslo

Den tidszon som Oslo ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Oslo i Norge är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Oslo

Här kan du se vad klockan är i Oslo i Norge just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Oslo.

Allmän fakta om Oslo

Oslo ligger i landskapet Østlandet i landet Norge, och är faktiskt även huvudstad i Norge. Det bor ungefär 670 000 invånare i Oslo, och till ytan är Oslo ca. 481 km2 (kvadratkilometer) stort. Oslo grundades år 1048. I Norge är det officiella språket norska (bokmål, nynorska) och samiska, och den officiella valutan i Norge är norsk krona (NOK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Norge är .no. Den 17 maj firar Norge sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Oslo

För att ringa till Oslo från ett annat land slår du först landskoden för Norge som är +47, följt av riktnumret till Oslo som är 00, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Oslo.

Soluppgång och solnedgång i Oslo

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Oslo både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Oslo.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 05:26:58
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:21:53
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 21:16:48
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 05:29:22
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:21:42
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 21:14:02

Flaggan i Norge och Oslo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Norge har, och därmed även Oslo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇴

Inför resan till Oslo

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Oslo finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan norsk krona (NOK) som används i Oslo står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns norsk krona valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och norsk krona (NOK).

Eluttag och reseadapter i Norge

Innan man ger sig ut på en resa till Norge kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Norge är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Norge.

Länkar för att läsa mer om Oslo

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Oslo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Oslo?

Oslo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Oslo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Oslo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Oslo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Oslo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Oslo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Oslo

Oslo i Norge på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Norge som Oslo ligger.