Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Nederländerna


Det är kväll i Nederländerna, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nederländerna

Den tidszon som Nederländerna ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nederländerna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nederländerna

Här kan du se vad klockan är i Nederländerna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nederländerna.

Allmän fakta om Nederländerna

I landet Nederländerna bor det ungefär 17 400 000 invånare på en yta av ca. 41 543 km2, huvudstaden i Nederländerna heter Amsterdam. Landskoden för att ringa till någon i Nederländerna från ett annat land är +31. I Nederländerna är det officiella språket nederländska, och den officiella valutan i Nederländerna är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nederländerna är .nl. Den 27 april firar Nederländerna sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Nederländernas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Nederländerna.

Flaggan i Nederländerna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nederländerna har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇱

Inför resan till Nederländerna

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Nederländerna finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Nederländerna står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Nederländerna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nederland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Holland?

Nederländerna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nederländerna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nederländerna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nederländerna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nederländerna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nederländerna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nederländerna

Karta över Nederländerna

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Nederländerna ligger.