Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Amsterdam


Det är mitt i natten i Amsterdam, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Amsterdam

Den tidszon som Amsterdam ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Amsterdam i Nederländerna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Amsterdam

Här kan du se vad klockan är i Amsterdam i Nederländerna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Amsterdam.

Allmän fakta om Amsterdam

Amsterdam ligger i landskapet Noord-Holland i landet Nederländerna, och är faktiskt även huvudstad i Nederländerna. Det bor ungefär 851 000 invånare i Amsterdam, och till ytan är Amsterdam ca. 219 km2 (kvadratkilometer) stort. Amsterdam grundades i slutet av 900-talet. I Nederländerna är det officiella språket nederländska, och den officiella valutan i Nederländerna är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nederländerna är .nl. Den 27 april firar Nederländerna sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Amsterdam

För att ringa till Amsterdam från ett annat land slår du först landskoden för Nederländerna som är +31, följt av riktnumret till Amsterdam som är 020, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Amsterdam.

Flaggan i Nederländerna och Amsterdam

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nederländerna har, och därmed även Amsterdam. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇱

Inför resan till Amsterdam

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Amsterdam finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Amsterdam står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Amsterdam

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Amsterdam?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Amsterdam?

Amsterdam på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Amsterdam kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Amsterdam. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Amsterdam. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Amsterdam.
   ››  Svensk Wikipediasida om Amsterdam
   ››  Engelsk Wikipediasida om Amsterdam

Karta över Amsterdam i Nederländerna

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Nederländerna som Amsterdam ligger.