Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Mauritius


Det är mitt i natten i Mauritius, måndagen den 6 juli 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Mauritius

Den tidszon som Mauritius ligger i är Mauritius Time (UTC+4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Mauritius är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Mauritius

Här kan du se vad klockan är i Mauritius just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Mauritius.

Allmän fakta om Mauritius

I landet Mauritius bor det ungefär 1 300 000 invånare på en yta av ca. 2 040 km2, huvudstaden i Mauritius heter Port Louis. Landskoden för att ringa till någon i Mauritius från ett annat land är +230. I Mauritius är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Mauritius är mauritisk rupie (MUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Mauritius är .mu. Den 12 mars firar Mauritius sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Mauritiuss städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Mauritius.

Flaggan i Mauritius

Här intill kan ni se vilken flagga landet Mauritius har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇺

Eluttag och reseadapter i Mauritius

Innan man ger sig ut på en resa till Mauritius kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Mauritius är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Mauritius.

Länkar för att läsa mer om Mauritius

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Mauritius?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mauritius?

Mauritius på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Mauritius kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Mauritius. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Mauritius. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Mauritius.
   ››  Svensk Wikipediasida om Mauritius
   ››  Engelsk Wikipediasida om Mauritius

Mauritius på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Mauritius ligger.