Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Malaysia


Det är mitt i natten i Malaysia, lördagen den 8 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Malaysia

Den tidszon som Malaysia ligger i är Malaysian Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Malaysia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Malaysia

Här kan du se vad klockan är i Malaysia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Malaysia.

Allmän fakta om Malaysia

I landet Malaysia bor det ungefär 33 000 000 invånare på en yta av ca. 330 803 km2, huvudstaden i Malaysia heter Kuala Lumpur. Landskoden för att ringa till någon i Malaysia från ett annat land är +60. I Malaysia är det officiella språket malajiska, och den officiella valutan i Malaysia är ringgit (MYR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Malaysia är .my. Den 31 augusti firar Malaysia sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Malaysias städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Malaysia.

Flaggan i Malaysia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Malaysia har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇾

Eluttag och reseadapter i Malaysia

Innan man ger sig ut på en resa till Malaysia kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Malaysia är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Malaysia.

Länkar för att läsa mer om Malaysia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Malaysia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Malaysia?

Malaysia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Malaysia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Malaysia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Malaysia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Malaysia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Malaysia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Malaysia

Malaysia på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Malaysia ligger.