Vad är klockan i Kuala Lumpur


Det är kväll i Kuala Lumpur, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kuala Lumpur

Den tidszon som Kuala Lumpur ligger i är MST (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kuala Lumpur i Malaysia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kuala Lumpur

Här kan du se vad klockan är i Kuala Lumpur i Malaysia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kuala Lumpur.

Allmän fakta om Kuala Lumpur

Kuala Lumpur ligger i landet Malaysia, och är faktiskt även huvudstad i Malaysia. Det bor ungefär 1 800 000 invånare i Kuala Lumpur, och till ytan är Kuala Lumpur ca. 243 km2 (kvadratkilometer) stort. Kuala Lumpur grundades år 1859. I Malaysia är det officiella språket malajiska, och den officiella valutan i Malaysia är ringgit (MYR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Malaysia är .my. Den 31 augusti firar Malaysia sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Kuala Lumpur

För att ringa till Kuala Lumpur från ett annat land slår du först landskoden för Malaysia som är +60, följt av riktnumret till Kuala Lumpur som är 03, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kuala Lumpur.

Flaggan i Malaysia och Kuala Lumpur

Här intill kan ni se vilken flagga landet Malaysia har, och därmed även Kuala Lumpur. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇾

Länkar för att läsa mer om Kuala Lumpur

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kuala Lumpur?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kuala Lumpur kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kuala Lumpur. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kuala Lumpur. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kuala Lumpur.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kuala Lumpur
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kuala Lumpur

Karta över Kuala Lumpur i Malaysia

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Malaysia som Kuala Lumpur ligger.