Vad är klockan i Lettland


Det är mitt i natten i Lettland, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Lettland

Den tidszon som Lettland ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Lettland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Lettland

Här kan du se vad klockan är i Lettland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Lettland.

Allmän fakta om Lettland

I landet Lettland bor det ungefär 2 000 000 invånare på en yta av ca. 64 589 km2, huvudstaden i Lettland heter Riga. Landskoden för att ringa till någon i Lettland från ett annat land är +371. I Lettland är det officiella språket lettiska, och den officiella valutan i Lettland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Lettland är .lv. Den 18 november firar Lettland sin årliga nationaldag.

Flaggan i Lettland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Lettland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇻

Inför resan till Lettland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Lettland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Lettland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Lettland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Latvia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Letland?

Lettland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Lettland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Lettland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Lettland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Lettland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Lettland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Lettland

Karta över Lettland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Lettland ligger.