Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Riga


Det är morgon i Riga, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Riga

Den tidszon som Riga ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Riga i Lettland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Riga

Här kan du se vad klockan är i Riga i Lettland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Riga.

Allmän fakta om Riga

Riga ligger i landet Lettland, och är faktiskt även huvudstad i Lettland. Det bor ungefär 650 000 invånare i Riga, och till ytan är Riga ca. 324 km2 (kvadratkilometer) stort. I Lettland är det officiella språket lettiska, och den officiella valutan i Lettland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Lettland är .lv. Den 18 november firar Lettland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Riga

För att ringa till Riga från ett annat land slår du först landskoden för Lettland som är +371, följt av riktnumret till Riga som är 66 eller 67, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Riga.

Soluppgång och solnedgång i Riga

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Riga både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Riga.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 07:05:04
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 13:16:56
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 19:28:49
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 07:07:06
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 13:16:35
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 19:26:04

Flaggan i Lettland och Riga

Här intill kan ni se vilken flagga landet Lettland har, och därmed även Riga. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇻

Inför resan till Riga

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Riga finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Riga står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Riga i Lettland

Innan man ger sig ut på en resa till Riga i Lettland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Lettland, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Riga. Eller faktiskt hela Lettland för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Lettland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Lettland.

Länkar för att läsa mer om Riga

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Riga?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Riga?

Riga på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Riga kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Riga. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Riga. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Riga.
   ››  Svensk Wikipediasida om Riga
   ››  Engelsk Wikipediasida om Riga

Riga i Lettland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Lettland som Riga ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.