Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kuba


Det är lunchtid i Kuba, torsdagen den 6 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kuba

Den tidszon som Kuba ligger i är UTC-5, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kuba är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kuba

Här kan du se vad klockan är i Kuba just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kuba.

Allmän fakta om Kuba

I landet Kuba bor det ungefär 11 000 000 invånare på en yta av ca. 109 884 km2, huvudstaden i Kuba heter Havanna. Landskoden för att ringa till någon i Kuba från ett annat land är +53. I Kuba är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Kuba är kubansk peso (CUP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kuba är .cu. Den 26 juli firar Kuba sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Kubas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Kuba.

Flaggan i Kuba

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kuba har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇺

Eluttag och reseadapter i Kuba

Innan man ger sig ut på en resa till Kuba kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kuba är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kuba.

Länkar för att läsa mer om Kuba

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Cuba?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Cuba?

Kuba på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kuba kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kuba. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kuba. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kuba.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kuba
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kuba

Kuba på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Kuba ligger.