Vad är klockan i Havanna


Det är morgon i Havanna, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Havanna

Den tidszon som Havanna ligger i är DST (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Havanna i Kuba är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Havanna

Här kan du se vad klockan är i Havanna i Kuba just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Havanna.

Allmän fakta om Havanna

Havanna ligger i provinsen La Habana i landet Kuba, och är faktiskt även huvudstad i Kuba. Det bor ungefär 2 200 000 invånare i Havanna, och till ytan är Havanna ca. 726 km2 (kvadratkilometer) stort. Havanna grundades år 1515. I Kuba är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Kuba är kubansk peso (CUP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kuba är .cu. Den 26 juli firar Kuba sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Havanna

För att ringa till Havanna från ett annat land slår du först landskoden för Kuba som är +53, följt av riktnumret till Havanna som är 07, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Havanna.

Flaggan i Kuba och Havanna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kuba har, och därmed även Havanna. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇺

Länkar för att läsa mer om Havanna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Havanna?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Havana?

Havanna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Havanna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Havanna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Havanna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Havanna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Havanna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Havanna

Karta över Havanna i Kuba

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kuba som Havanna ligger.