Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kambodja


Det är kväll i Kambodja, onsdagen den 19 februari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kambodja

Den tidszon som Kambodja ligger i är Indochina Time (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kambodja är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kambodja

Här kan du se vad klockan är i Kambodja just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kambodja.

Allmän fakta om Kambodja

I landet Kambodja bor det ungefär 15 000 000 invånare på en yta av ca. 181 035 km2, huvudstaden i Kambodja heter Phnom Penh. Landskoden för att ringa till någon i Kambodja från ett annat land är +855. I Kambodja är det officiella språket khmer, och den officiella valutan i Kambodja är riel (KHR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kambodja är .kh. Den 9 november firar Kambodja sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Kambodjas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Kambodja.

Flaggan i Kambodja

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kambodja har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇰🇭

Länkar för att läsa mer om Kambodja

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kambodsja?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Cambodja?

Kambodja på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kambodja kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kambodja. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kambodja. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kambodja.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kambodja
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kambodja

Karta över Kambodja

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Kambodja ligger.