Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Phnom Penh


Det är mitt i natten i Phnom Penh, lördagen den 8 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Phnom Penh

Den tidszon som Phnom Penh ligger i är Indochina Time (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Phnom Penh i Kambodja är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Phnom Penh

Här kan du se vad klockan är i Phnom Penh i Kambodja just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Phnom Penh.

Allmän fakta om Phnom Penh

Phnom Penh ligger i landet Kambodja, och är faktiskt även huvudstad i Kambodja. Det bor ungefär 1 500 000 invånare i Phnom Penh, och till ytan är Phnom Penh ca. 680 km2 (kvadratkilometer) stort. Phnom Penh grundades 1372. I Kambodja är det officiella språket khmer, och den officiella valutan i Kambodja är riel (KHR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kambodja är .kh. Den 9 november firar Kambodja sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Phnom Penh

För att ringa till Phnom Penh från ett annat land slår du först landskoden för Kambodja som är +855, följt av riktnumret till Phnom Penh som är 023, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Phnom Penh.

Soluppgång och solnedgång i Phnom Penh

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Phnom Penh både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Phnom Penh.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 05:48:57
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 12:06:08
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 18:23:19
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 05:49:05
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 12:06:00
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 18:22:56

Flaggan i Kambodja och Phnom Penh

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kambodja har, och därmed även Phnom Penh. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇰🇭

Eluttag och reseadapter i Kambodja

Innan man ger sig ut på en resa till Kambodja kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kambodja är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kambodja.

Länkar för att läsa mer om Phnom Penh

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Phnom Penh?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Phnom Penh?

Phnom Penh på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Phnom Penh kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Phnom Penh. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Phnom Penh. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Phnom Penh.
   ››  Svensk Wikipediasida om Phnom Penh
   ››  Engelsk Wikipediasida om Phnom Penh

Phnom Penh i Kambodja på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kambodja som Phnom Penh ligger.