Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Irland


Det är lunchtid i Irland, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Irland

Den tidszon som Irland ligger i är Western European Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Irland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Irland

Här kan du se vad klockan är i Irland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Irland.

Allmän fakta om Irland

I landet Irland bor det ungefär 4 900 000 invånare på en yta av ca. 70 273 km2, huvudstaden i Irland heter Dublin. Landskoden för att ringa till någon i Irland från ett annat land är +353. I Irland är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Irland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Irland är .ie. Den 17 mars firar Irland sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Irlands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Irland.

Flaggan i Irland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Irland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇪

Inför resan till Irland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Irland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Irland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Irland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Irland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Irland?

Irland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Irland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Irland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Irland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Irland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Irland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Irland

Karta över Irland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Irland ligger.