Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Dublin


Det är lunchtid i Dublin, torsdagen den 21 september 2023

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Dublin

Den tidszon som Dublin ligger i är Western European Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Dublin i Irland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Dublin

Här kan du se vad klockan är i Dublin i Irland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Dublin.

Allmän fakta om Dublin

Dublin ligger i provinsen Leinster i landet Irland, och är faktiskt även huvudstad i Irland. Det bor ungefär 560 000 invånare i Dublin, och till ytan är Dublin ca. 114 km2 (kvadratkilometer) stort. I Irland är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Irland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Irland är .ie. Den 17 mars firar Irland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Dublin

För att ringa till Dublin från ett annat land slår du först landskoden för Irland som är +353, följt av riktnumret till Dublin som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Dublin.

Soluppgång och solnedgång i Dublin

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Dublin både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Dublin.

Soluppgång idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 07:07:08
Zenit idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 13:18:11
Solnedgång idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 19:29:14
Soluppgång imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 07:08:52
Zenit imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 13:17:50
Solnedgång imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 19:26:47

Flaggan i Irland och Dublin

Här intill kan ni se vilken flagga landet Irland har, och därmed även Dublin. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇪

Inför resan till Dublin

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Dublin finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Dublin står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Dublin i Irland

Innan man ger sig ut på en resa till Dublin i Irland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Irland, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Dublin. Eller faktiskt hela Irland för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Irland är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Irland. Läs mer här om reseadapter Irland.

Länkar för att läsa mer om Dublin

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Dublin?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Dublin?

Dublin på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Dublin kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Dublin. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Dublin. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Dublin.
   ››  Svensk Wikipediasida om Dublin
   ››  Engelsk Wikipediasida om Dublin

Dublin i Irland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Irland som Dublin ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones