Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Iran


Det är kväll i Iran, måndagen den 18 januari 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Iran

Den tidszon som Iran ligger i är Iran Standard Time (UTC+3:30), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Iran är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Iran

Här kan du se vad klockan är i Iran just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Iran.

Allmän fakta om Iran

I landet Iran bor det ungefär 83 000 000 invånare på en yta av ca. 1 648 195 km2, huvudstaden i Iran heter Teheran. Landskoden för att ringa till någon i Iran från ett annat land är +98. I Iran är det officiella språket persiska, och den officiella valutan i Iran är rial (IRR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Iran är .ir. Den 11 februari firar Iran sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Irans städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Iran.

Flaggan i Iran

Här intill kan ni se vilken flagga landet Iran har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇷

Eluttag och reseadapter i Iran

Innan man ger sig ut på en resa till Iran kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Iran är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Iran.

Länkar för att läsa mer om Iran

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Iran?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Iran?

Iran på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Iran kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Iran. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Iran. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Iran.
   ››  Svensk Wikipediasida om Iran
   ››  Engelsk Wikipediasida om Iran

Iran på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Iran ligger.