Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Teheran


Det är mitt i natten i Teheran, torsdagen den 2 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Teheran

Den tidszon som Teheran ligger i är Iran Standard Time (UTC+3:30), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Teheran i Iran är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Teheran

Här kan du se vad klockan är i Teheran i Iran just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Teheran.

Allmän fakta om Teheran

Teheran ligger i provinsen Teheran i landet Iran, och är faktiskt även huvudstad i Iran. Det bor ungefär 9 000 000 invånare i Teheran, och till ytan är Teheran ca. 574 km2 (kvadratkilometer) stort. I Iran är det officiella språket persiska, och den officiella valutan i Iran är rial (IRR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Iran är .ir. Den 11 februari firar Iran sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Teheran

För att ringa till Teheran från ett annat land slår du först landskoden för Iran som är +98, följt av riktnumret till Teheran som är 021, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Teheran.

Soluppgång och solnedgång i Teheran

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Teheran både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Teheran.

Soluppgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 06:49:38
Zenit idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 13:08:05
Solnedgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 19:26:31
Soluppgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 06:48:14
Zenit imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 13:07:47
Solnedgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 19:27:21

Flaggan i Iran och Teheran

Här intill kan ni se vilken flagga landet Iran har, och därmed även Teheran. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇷

Länkar för att läsa mer om Teheran

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Teheran?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Teheran?

Teheran på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Teheran kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Teheran. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Teheran. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Teheran.
   ››  Svensk Wikipediasida om Teheran
   ››  Engelsk Wikipediasida om Teheran

Karta över Teheran i Iran

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Iran som Teheran ligger.