Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Grekland


Det är lunchtid i Grekland, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Grekland

Den tidszon som Grekland ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Grekland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Grekland

Här kan du se vad klockan är i Grekland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Grekland.

Allmän fakta om Grekland

I landet Grekland bor det ungefär 11 000 000 invånare på en yta av ca. 131 957 km2, huvudstaden i Grekland heter Aten. Landskoden för att ringa till någon i Grekland från ett annat land är +30. I Grekland är det officiella språket grekiska, och den officiella valutan i Grekland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Grekland är .gr. Den 25 mars firar Grekland sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Greklands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Grekland.

Flaggan i Grekland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Grekland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇷

Inför resan till Grekland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Grekland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Grekland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Grekland

Innan man ger sig ut på en resa till Grekland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Grekland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Grekland. Läs mer här om reseadapter Grekland.

Länkar för att läsa mer om Grekland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Hellas?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Grækenland?

Grekland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Grekland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Grekland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Grekland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Grekland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Grekland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Grekland

Grekland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Grekland ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.