Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Aten


Det är morgon i Aten, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Aten

Den tidszon som Aten ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Aten i Grekland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Aten

Här kan du se vad klockan är i Aten i Grekland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Aten.

Allmän fakta om Aten

Aten ligger i landet Grekland, och är faktiskt även huvudstad i Grekland. Det bor ungefär 3 100 000 invånare i Aten, och till ytan är Aten ca. 412 km2 (kvadratkilometer) stort. I Grekland är det officiella språket grekiska, och den officiella valutan i Grekland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Grekland är .gr. Den 25 mars firar Grekland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Aten

För att ringa till Aten från ett annat land slår du först landskoden för Grekland som är +30, följt av riktnumret till Aten som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Aten.

Soluppgång och solnedgång i Aten

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Aten både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Aten.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 07:11:16
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 13:18:27
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 19:25:37
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 07:12:08
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 13:18:05
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 19:24:03

Flaggan i Grekland och Aten

Här intill kan ni se vilken flagga landet Grekland har, och därmed även Aten. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇷

Inför resan till Aten

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Aten finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Aten står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Aten i Grekland

Innan man ger sig ut på en resa till Aten i Grekland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Grekland, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Aten. Eller faktiskt hela Grekland för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Grekland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Grekland.

Länkar för att läsa mer om Aten

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Athen?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Athen?

Aten på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Aten kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Aten. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Aten. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Aten.
   ››  Svensk Wikipediasida om Aten
   ››  Engelsk Wikipediasida om Aten

Aten i Grekland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Grekland som Aten ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.