Vad är klockan i Frankrike


Det är morgon i Frankrike, lördagen den 18 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Frankrike

Den tidszon som Frankrike ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Frankrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Frankrike

Här kan du se vad klockan är i Frankrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Frankrike.

Allmän fakta om Frankrike

I landet Frankrike bor det ungefär 67 000 000 invånare på en yta av ca. 640 679 km2, huvudstaden i Frankrike heter Paris. Landskoden för att ringa till någon i Frankrike från ett annat land är +33. I Frankrike är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Frankrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Frankrike är .fr. Den 14 juli firar Frankrike sin årliga nationaldag.

Klockan, tidsskillnad och datum i Frankrikes städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Frankrike.

Flaggan i Frankrike

Här intill kan ni se vilken flagga landet Frankrike har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇷

Inför resan till Frankrike

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Frankrike finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Frankrike står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Frankrike

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Frankrike?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Frankrig?

Frankrike på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Frankrike kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Frankrike. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Frankrike. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Frankrike.
   ››  Svensk Wikipediasida om Frankrike
   ››  Engelsk Wikipediasida om Frankrike

Karta över Frankrike

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Frankrike ligger.