Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Paris


Det är eftermiddag i Paris, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Paris

Den tidszon som Paris ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Paris i Frankrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Paris

Här kan du se vad klockan är i Paris i Frankrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Paris.

Allmän fakta om Paris

Paris ligger i landet Frankrike, och är faktiskt även huvudstad i Frankrike. Det bor ungefär 2 250 000 invånare i Paris, och till ytan är Paris ca. 105 km2 (kvadratkilometer) stort. I Frankrike är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Frankrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Frankrike är .fr. Den 14 juli firar Frankrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Paris

För att ringa till Paris från ett annat land slår du först landskoden för Frankrike som är +33, följt av riktnumret till Paris som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Paris.

Soluppgång och solnedgång i Paris

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Paris både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Paris.

Soluppgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 07:13:38
Zenit idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 13:52:28
Solnedgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 20:31:18
Soluppgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 07:11:36
Zenit imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 13:52:12
Solnedgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 20:32:48

Flaggan i Frankrike och Paris

Här intill kan ni se vilken flagga landet Frankrike har, och därmed även Paris. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇷

Inför resan till Paris

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Paris finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Paris står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Paris

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Paris?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Paris?

Paris på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Paris kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Paris. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Paris. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Paris.
   ››  Svensk Wikipediasida om Paris
   ››  Engelsk Wikipediasida om Paris

Karta över Paris i Frankrike

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Frankrike som Paris ligger.