Vad är klockan i Danmark


Det är kväll i Danmark, måndagen den 21 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Danmark

Den tidszon som Danmark ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Danmark är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Danmark

Här kan du se vad klockan är i Danmark just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Danmark.

Allmän fakta om Danmark

I landet Danmark bor det ungefär 5 800 000 invånare på en yta av ca. 42 933 km2, huvudstaden i Danmark heter Köpenhamn. Landskoden för att ringa till någon i Danmark från ett annat land är +45. I Danmark är det officiella språket danska, och den officiella valutan i Danmark är dansk krona (DKK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Danmark är .dk. Den 5 juni firar Danmark sin årliga nationaldag.

Flaggan i Danmark

Här intill kan ni se vilken flagga landet Danmark har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇰

Inför resan till Danmark

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Danmark finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan dansk krona (DKK) som används i Danmark står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns dansk krona valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och dansk krona (DKK).

Länkar för att läsa mer om Danmark

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Danmark?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Danmark?

Danmark på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Danmark kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Danmark. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Danmark. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Danmark.
   ››  Svensk Wikipediasida om Danmark
   ››  Engelsk Wikipediasida om Danmark

Karta över Danmark

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Danmark ligger.