Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Köpenhamn


Det är lunchtid i Köpenhamn, torsdagen den 21 september 2023

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Köpenhamn

Den tidszon som Köpenhamn ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Köpenhamn i Danmark är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Köpenhamn

Här kan du se vad klockan är i Köpenhamn i Danmark just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Köpenhamn.

Allmän fakta om Köpenhamn

Köpenhamn ligger i landet Danmark, och är faktiskt även huvudstad i Danmark. Det bor ungefär 600 000 invånare i Köpenhamn, och till ytan är Köpenhamn ca. 86 km2 (kvadratkilometer) stort. Köpenhamn grundades någon gång mellan 1000-1200. I Danmark är det officiella språket danska, och den officiella valutan i Danmark är dansk krona (DKK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Danmark är .dk. Den 5 juni firar Danmark sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Köpenhamn

För att ringa till Köpenhamn från ett annat land slår du först landskoden för Danmark som är +45, följt av riktnumret till Köpenhamn som är 3, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Köpenhamn.

Soluppgång och solnedgång i Köpenhamn

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Köpenhamn både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Köpenhamn.

Soluppgång idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 06:50:57
Zenit idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 13:02:53
Solnedgång idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 19:14:49
Soluppgång imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 06:52:53
Zenit imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 13:02:32
Solnedgång imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 19:12:11

Flaggan i Danmark och Köpenhamn

Här intill kan ni se vilken flagga landet Danmark har, och därmed även Köpenhamn. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇰

Inför resan till Köpenhamn

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Köpenhamn finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan dansk krona (DKK) som används i Köpenhamn står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta dansk krona valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och dansk krona.

Reseguide till Köpenhamn

Om du letar efter en riktigt bra turist- och reseguide till Köpenhamn, så kan vi verkligen rekommendera sajten Köpenhamn.com som har en riktigt bra reseguide över saker att göra i Köpenhamn. Den innehåller allt från tips om sevärdheter, upplevelser och aktiviteter till historik och ren fakta om Köpenhamn, ja faktiskt innehåller den det mesta du kan tänkas behöva veta om Köpenhamn.

Eluttag och reseadapter i Köpenhamn i Danmark

Innan man ger sig ut på en resa till Köpenhamn i Danmark kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Danmark, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Köpenhamn. Eller faktiskt hela Danmark för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Danmark är Typ K, Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Danmark.

Länkar för att läsa mer om Köpenhamn

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i København?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i København?

Köpenhamn på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Köpenhamn kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Köpenhamn. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Köpenhamn. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Köpenhamn.
   ››  Svensk Wikipediasida om Köpenhamn
   ››  Engelsk Wikipediasida om Köpenhamn

Köpenhamn i Danmark på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Danmark som Köpenhamn ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones