Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Costa Rica


Det är morgon i Costa Rica, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Costa Rica

Den tidszon som Costa Rica ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Costa Rica är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Costa Rica

Här kan du se vad klockan är i Costa Rica just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Costa Rica.

Allmän fakta om Costa Rica

I landet Costa Rica bor det ungefär 4 900 000 invånare på en yta av ca. 51 100 km2, huvudstaden i Costa Rica heter San José. Landskoden för att ringa till någon i Costa Rica från ett annat land är +506. I Costa Rica är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Costa Rica är costaricansk colón (CRC). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Costa Rica är .cr. Den 15 september firar Costa Rica sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Costa Ricas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Costa Rica.

Flaggan i Costa Rica

Här intill kan ni se vilken flagga landet Costa Rica har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇷

Eluttag och reseadapter i Costa Rica

Innan man ger sig ut på en resa till Costa Rica kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Costa Rica är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Costa Rica. Läs mer här om reseadapter Costa Rica.

Länkar för att läsa mer om Costa Rica

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Costa Rica?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Costa Rica?

Costa Rica på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Costa Rica kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Costa Rica. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Costa Rica. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Costa Rica.
   ››  Svensk Wikipediasida om Costa Rica
   ››  Engelsk Wikipediasida om Costa Rica

Costa Rica på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Costa Rica ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.