Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Colombia


Det är morgon i Colombia, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Colombia

Den tidszon som Colombia ligger i är Eastern Standard Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Colombia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Colombia

Här kan du se vad klockan är i Colombia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Colombia.

Allmän fakta om Colombia

I landet Colombia bor det ungefär 48 300 000 invånare på en yta av ca. 1 141 748 km2, huvudstaden i Colombia heter Bogotá. Landskoden för att ringa till någon i Colombia från ett annat land är +57. I Colombia är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Colombia är colombiansk peso (COP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Colombia är .co. Den 20 juli firar Colombia sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Colombias städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Colombia.

Flaggan i Colombia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Colombia har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇴

Eluttag och reseadapter i Colombia

Innan man ger sig ut på en resa till Colombia kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Colombia är Typ B, och elnätet har spänningen 125 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Colombia. Läs mer här om reseadapter Colombia.

Länkar för att läsa mer om Colombia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Colombiansk peso?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Colombia?

Colombia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Colombia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Colombia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Colombia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Colombia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Colombia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Colombia

Colombia på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Colombia ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.