Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Bogotá


Det är eftermiddag i Bogotá, söndagen den 5 juli 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Bogotá

Den tidszon som Bogotá ligger i är Eastern Standard Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bogotá i Colombia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bogotá

Här kan du se vad klockan är i Bogotá i Colombia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bogotá.

Allmän fakta om Bogotá

Bogotá ligger i landet Colombia, och är faktiskt även huvudstad i Colombia. Det bor ungefär 8 100 000 invånare i Bogotá, och till ytan är Bogotá ca. 1 587 km2 (kvadratkilometer) stort. Bogotá grundades den 6 augusti 1538 av Gonzalo Jiménez de Quesada. I Colombia är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Colombia är colombiansk peso (COP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Colombia är .co. Den 20 juli firar Colombia sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bogotá

För att ringa till Bogotá från ett annat land slår du först landskoden för Colombia som är +57, följt av riktnumret till Bogotá som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bogotá.

Soluppgång och solnedgång i Bogotá

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Bogotá både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Bogotá.

Soluppgång idag
söndagen den 05 juli 2020
kl. 05:49:32
Zenit idag
söndagen den 05 juli 2020
kl. 12:01:05
Solnedgång idag
söndagen den 05 juli 2020
kl. 18:12:39
Soluppgång imorgon
måndagen den 06 juli 2020
kl. 05:49:44
Zenit imorgon
måndagen den 06 juli 2020
kl. 12:01:15
Solnedgång imorgon
måndagen den 06 juli 2020
kl. 18:12:46

Flaggan i Colombia och Bogotá

Här intill kan ni se vilken flagga landet Colombia har, och därmed även Bogotá. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇴

Eluttag och reseadapter i Colombia

Innan man ger sig ut på en resa till Colombia kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Colombia är Typ B, och elnätet har spänningen 125 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Colombia.

Länkar för att läsa mer om Bogotá

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bogotá?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bogotá?

Bogotá på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bogotá kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bogotá. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bogotá. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bogotá.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bogotá
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bogotá

Bogotá i Colombia på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Colombia som Bogotá ligger.