Vad är klockan i Chile


Det är mitt i natten i Chile, lördagen den 18 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Chile

Den tidszon som Chile ligger i är CLT (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Chile är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Chile

Här kan du se vad klockan är i Chile just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Chile.

Allmän fakta om Chile

I landet Chile bor det ungefär 18 000 000 invånare på en yta av ca. 756 096 km2, huvudstaden i Chile heter Santiago. Landskoden för att ringa till någon i Chile från ett annat land är +56. I Chile är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Chile är chilensk peso (CLP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Chile är .cl. Den 18 september firar Chile sin årliga nationaldag.

Flaggan i Chile

Här intill kan ni se vilken flagga landet Chile har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇱

Länkar för att läsa mer om Chile

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Chile?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Chile?

Chile på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Chile kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Chile. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Chile. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Chile.
   ››  Svensk Wikipediasida om Chile
   ››  Engelsk Wikipediasida om Chile

Karta över Chile

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Chile ligger.