Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Santiago


Det är kväll i Santiago, tisdagen den 11 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Santiago

Den tidszon som Santiago ligger i är Chile Standard Time (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Santiago i Chile är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Santiago

Här kan du se vad klockan är i Santiago i Chile just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Santiago.

Allmän fakta om Santiago

Santiago ligger i landet Chile, och är faktiskt även huvudstad i Chile. Det bor ungefär 7 350 000 invånare i Santiago, och till ytan är Santiago ca. 641 km2 (kvadratkilometer) stort. Santiago grundades 12 februari 1541 av den spanske conquistadoren Pedro de Valdivia. I Chile är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Chile är chilensk peso (CLP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Chile är .cl. Den 18 september firar Chile sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Santiago

För att ringa till Santiago från ett annat land slår du först landskoden för Chile som är +56, följt av riktnumret till Santiago som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Santiago.

Soluppgång och solnedgång i Santiago

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Santiago både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Santiago.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 08:22:46
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:47:32
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 19:12:17
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 08:21:43
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:47:20
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 19:12:58

Flaggan i Chile och Santiago

Här intill kan ni se vilken flagga landet Chile har, och därmed även Santiago. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇱

Eluttag och reseadapter i Chile

Innan man ger sig ut på en resa till Chile kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Chile är Typ C, Typ L, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Chile.

Länkar för att läsa mer om Santiago

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Santiago de Chile?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Santiago de Chile?

Santiago på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Santiago kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Santiago. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Santiago. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Santiago.
   ››  Svensk Wikipediasida om Santiago
   ››  Engelsk Wikipediasida om Santiago

Santiago i Chile på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Chile som Santiago ligger.