Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Armenien


Det är kväll i Armenien, tisdagen den 15 juni 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Armenien

Den tidszon som Armenien ligger i är Armenia Time (UTC+4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Armenien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Armenien

Här kan du se vad klockan är i Armenien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Armenien.

Allmän fakta om Armenien

I landet Armenien bor det ungefär 2 900 000 invånare på en yta av ca. 29 743 km2, huvudstaden i Armenien heter Jerevan. Landskoden för att ringa till någon i Armenien från ett annat land är +374. I Armenien är det officiella språket armeniska, och den officiella valutan i Armenien är dram (AMD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Armenien är .am. Den 21 september firar Armenien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Armeniens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Armenien.

Flaggan i Armenien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Armenien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇲

Länkar för att läsa mer om Armenien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Armenia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Armenien?

Armenien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Armenien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Armenien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Armenien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Armenien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Armenien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Armenien

Armenien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Armenien ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.