Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Jerevan


Det är morgon i Jerevan, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Jerevan

Den tidszon som Jerevan ligger i är Armenia Time (UTC+4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Jerevan i Armenien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Jerevan

Här kan du se vad klockan är i Jerevan i Armenien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Jerevan.

Allmän fakta om Jerevan

Jerevan ligger i landet Armenien, och är faktiskt även huvudstad i Armenien. Det bor ungefär 1 110 000 invånare i Jerevan, och till ytan är Jerevan ca. 227 km2 (kvadratkilometer) stort. Jerevan grundades 783 f.Kr.. I Armenien är det officiella språket armeniska, och den officiella valutan i Armenien är dram (AMD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Armenien är .am. Den 21 september firar Armenien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Jerevan

För att ringa till Jerevan från ett annat land slår du först landskoden för Armenien som är +374, följt av riktnumret till Jerevan som är 10, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Jerevan.

Soluppgång och solnedgång i Jerevan

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Jerevan både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Jerevan.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 06:11:12
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:06:55
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 20:02:37
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 06:12:10
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:06:44
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 20:01:17

Flaggan i Armenien och Jerevan

Här intill kan ni se vilken flagga landet Armenien har, och därmed även Jerevan. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇲

Länkar för att läsa mer om Jerevan

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Jerevan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Jerevan?

Jerevan på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Jerevan kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Jerevan. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Jerevan. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Jerevan.
   ››  Svensk Wikipediasida om Jerevan
   ››  Engelsk Wikipediasida om Jerevan

Jerevan i Armenien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Armenien som Jerevan ligger.