Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Åland


Det är eftermiddag i Åland, lördagen den 8 maj 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Åland

Den tidszon som Åland ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Åland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Åland

Här kan du se vad klockan är i Åland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Åland.

Allmän fakta om Åland

I landet Åland bor det ungefär 30 000 invånare på en yta av ca. 1 580 km2, huvudstaden i Åland heter Mariehamn. Landskoden för att ringa till någon i Åland från ett annat land är +358. I Åland är det officiella språket svenska, och den officiella valutan i Åland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Åland är .ax. Den 9 juni firar Åland sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Ålands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Åland.

Flaggan i Åland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Åland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇽

Inför resan till Åland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Åland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Åland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Länkar för att läsa mer om Åland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Åland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Åland?

Åland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Åland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Åland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Åland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Åland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Åland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Åland

Åland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Åland ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.