Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Mariehamn


Det är kväll i Mariehamn, lördagen den 17 april 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Mariehamn

Den tidszon som Mariehamn ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Mariehamn i Åland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Mariehamn

Här kan du se vad klockan är i Mariehamn i Åland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Mariehamn.

Allmän fakta om Mariehamn

Mariehamn ligger i landet Åland, och är faktiskt även huvudstad i Åland. Det bor ungefär 12 000 invånare i Mariehamn, och till ytan är Mariehamn ca. 21 km2 (kvadratkilometer) stort. Mariehamn grundades år 1861. I Åland är det officiella språket svenska, och den officiella valutan i Åland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Åland är .ax. Den 9 juni firar Åland sin årliga nationaldag.

Soluppgång och solnedgång i Mariehamn

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Mariehamn både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Mariehamn.

Soluppgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 06:16:10
Zenit idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 13:39:47
Solnedgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 21:03:24
Soluppgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 06:13:14
Zenit imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 13:39:33
Solnedgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 21:05:53

Flaggan i Åland och Mariehamn

Här intill kan ni se vilken flagga landet Åland har, och därmed även Mariehamn. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇽

Inför resan till Mariehamn

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Mariehamn finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Mariehamn står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Länkar för att läsa mer om Mariehamn

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Mariehamn?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mariehamn?

Mariehamn på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Mariehamn kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Mariehamn. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Mariehamn. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Mariehamn.
   ››  Svensk Wikipediasida om Mariehamn
   ››  Engelsk Wikipediasida om Mariehamn

Mariehamn i Åland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Åland som Mariehamn ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.