Vad är klockan i Zürich


Det är morgon i Zürich, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Zürich

Den tidszon som Zürich ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Zürich i Schweiz är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Zürich

Här kan du se vad klockan är i Zürich i Schweiz just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Zürich.

Allmän fakta om Zürich

Zürich ligger i landet Schweiz, och är faktiskt även huvudstad i Schweiz. Det bor ungefär 400 000 invånare i Zürich, och till ytan är Zürich ca. 88 km2 (kvadratkilometer) stort. I Schweiz är det officiella språket tyska och franska, och den officiella valutan i Schweiz är franc (CHF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Schweiz är .ch. Den 1 augusti firar Schweiz sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Zürich

För att ringa till Zürich från ett annat land slår du först landskoden för Schweiz som är +41, följt av riktnumret till Zürich som är 43, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Zürich.

Flaggan i Schweiz och Zürich

Här intill kan ni se vilken flagga landet Schweiz har, och därmed även Zürich. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇭

Länkar för att läsa mer om Zürich

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Zürich?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Zürich?

Zürich på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Zürich kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Zürich. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Zürich. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Zürich.
   ››  Svensk Wikipediasida om Zürich
   ››  Engelsk Wikipediasida om Zürich

Karta över Zürich i Schweiz

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Schweiz som Zürich ligger.