Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Zimbabwe


Det är eftermiddag i Zimbabwe, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Zimbabwe

Den tidszon som Zimbabwe ligger i är Central Africa Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Zimbabwe är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Zimbabwe

Här kan du se vad klockan är i Zimbabwe just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Zimbabwe.

Allmän fakta om Zimbabwe

I landet Zimbabwe bor det ungefär 15 000 000 invånare på en yta av ca. 390 757 km2. Landskoden för att ringa till någon i Zimbabwe från ett annat land är +263. I Zimbabwe är det officiella språket engelska, shona och sindebele, och den officiella valutan i Zimbabwe är flera olika (sydafrikansk rand, pula, bruttisk pund, amerikansk dollar och euro) (ZWD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Zimbabwe är .zw. Den 18 april firar Zimbabwe sin årliga nationaldag.

Flaggan i Zimbabwe

Här intill kan ni se vilken flagga landet Zimbabwe har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇿🇼

Eluttag och reseadapter i Zimbabwe

Innan man ger sig ut på en resa till Zimbabwe kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Zimbabwe är Typ D, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Zimbabwe. Läs mer här om reseadapter Zimbabwe.

Länkar för att läsa mer om Zimbabwe

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Zimbabwe?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Zimbabwe?

Zimbabwe på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Zimbabwe kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Zimbabwe. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Zimbabwe. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Zimbabwe.
   ››  Svensk Wikipediasida om Zimbabwe
   ››  Engelsk Wikipediasida om Zimbabwe

Zimbabwe på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Zimbabwe ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.