Vad är klockan i Wien


Det är morgon i Wien, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Wien

Den tidszon som Wien ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Wien i Österrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Wien

Här kan du se vad klockan är i Wien i Österrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Wien.

Allmän fakta om Wien

Wien ligger i landet Österrike, och är faktiskt även huvudstad i Österrike. Det bor ungefär 1 900 000 invånare i Wien, och till ytan är Wien ca. 415 km2 (kvadratkilometer) stort. I Österrike är det officiella språket tyska, och den officiella valutan i Österrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Österrike är .at. Faktiskt har även staden Wien en helt egen toppdomän, som är .wien. Den 26 oktober firar Österrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Wien

För att ringa till Wien från ett annat land slår du först landskoden för Österrike som är +43, följt av riktnumret till Wien som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Wien.

Flaggan i Österrike och Wien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Österrike har, och därmed även Wien. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇹

Inför resan till Wien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Wien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Wien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Wien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Wien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Wien?

Wien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Wien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Wien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Wien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Wien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Wien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Wien

Karta över Wien i Österrike

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Österrike som Wien ligger.