Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/Vietnam/Ho Chi Minh (Saigon)

Vad är klockan i Ho Chi Minh (Saigon)


Det är kväll i Ho Chi Minh (Saigon), söndagen den 20 september 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Ho Chi Minh (Saigon)

Den tidszon som Ho Chi Minh (Saigon) ligger i är Indochina Time (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Ho Chi Minh (Saigon) i Vietnam är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Ho Chi Minh (Saigon)

Här kan du se vad klockan är i Ho Chi Minh (Saigon) i Vietnam just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Ho Chi Minh (Saigon).

Allmän fakta om Ho Chi Minh (Saigon)

Ho Chi Minh (Saigon) ligger i landet Vietnam. Det bor ungefär 8 600 000 invånare i Ho Chi Minh (Saigon), och till ytan är Ho Chi Minh (Saigon) ca. 2 100 km2 (kvadratkilometer) stort. I Vietnam är det officiella språket vietnamesiska (kinh), och den officiella valutan i Vietnam är dong (VND). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Vietnam är .vn. Den 2 september firar Vietnam sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Ho Chi Minh (Saigon)

För att ringa till Ho Chi Minh (Saigon) från ett annat land slår du först landskoden för Vietnam som är +84, följt av riktnumret till Ho Chi Minh (Saigon) som är 28, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Ho Chi Minh (Saigon).

Soluppgång och solnedgång i Ho Chi Minh (Saigon)

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Ho Chi Minh (Saigon) både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Ho Chi Minh (Saigon).

Soluppgång idag
söndagen den 20 september 2020
kl. 05:42:39
Zenit idag
söndagen den 20 september 2020
kl. 11:46:41
Solnedgång idag
söndagen den 20 september 2020
kl. 17:50:43
Soluppgång imorgon
måndagen den 21 september 2020
kl. 05:42:36
Zenit imorgon
måndagen den 21 september 2020
kl. 11:46:20
Solnedgång imorgon
måndagen den 21 september 2020
kl. 17:50:04

Flaggan i Vietnam och Ho Chi Minh (Saigon)

Här intill kan ni se vilken flagga landet Vietnam har, och därmed även Ho Chi Minh (Saigon). Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇻🇳

Eluttag och reseadapter i Ho Chi Minh (Saigon) i Vietnam

Innan man ger sig ut på en resa till Ho Chi Minh (Saigon) i Vietnam kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Vietnam, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Ho Chi Minh (Saigon). Eller faktiskt hela Vietnam för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Vietnam är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Vietnam. Läs mer här om reseadapter Vietnam.

Länkar för att läsa mer om Ho Chi Minh (Saigon)

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Ho Chi Minh-byen?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ho Chi Minh (Saigon)?

Ho Chi Minh (Saigon) på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Ho Chi Minh (Saigon) kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Ho Chi Minh (Saigon). Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Ho Chi Minh (Saigon). Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Ho Chi Minh (Saigon).
   ››  Svensk Wikipediasida om Ho Chi Minh (Saigon)
   ››  Engelsk Wikipediasida om Ho Chi Minh (Saigon)

Ho Chi Minh (Saigon) i Vietnam på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Vietnam som Ho Chi Minh (Saigon) ligger.